Avada Forums Community Forum Weird 504 issue after 6.0 Upgrade

Tagged: , ,

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • Julien_Kmeo
    Participant
    Post count: 3

    Hi,

    I have a really weird issue after upgrading to Avada 6.0.

    On the top of the screen, in the front AND backend, there is an error message written. You can check it on the website : http://www.kmeo.fr.

    You can’t see it so good because it uses the same color as the background but after highlighting here it is :
    —-
    ID: 5029ed6639ee68b8 • 2019-08-07 14:26:45 UTC

    You
    Browser
    Working
    Paris
    Cloudflare
    Working
    updates.theme-fusion.com
    Host
    Error
    What happened?
    The web server reported a gateway time-out error.

    What can I do?
    Please try again in a few minutes.

    Cloudflare Ray ID: 5029ed6639ee68b8 • Your IP: 109.234.161.20 • Performance & security by Cloudflare
    —–

    I have no idea how to fix this and I’m starting to be a bit desperate…
    I’ve tried a few things on the server and on the backend but it doesn’t work at all.

    Please, help !

    Thanks a lot in advance for your help !

    Ammar. S
    Keymaster
    Post count: 2234

    Hello @Julien_Kmeo

    This is Ammar and I am Support Manager here at ThemeFusion.
    Something is definitely not right here, it appears to be coming from CF actually but I have no idea why it is there, it looks like you have some var_dump or something else on your site which is very strange, can you please try and change your theme to 2019 and check again? also please double check by reinstalling Avada and removing all the 3rd party plugins that you are using right now.

    Thanks

    -Ammar

    Julien_Kmeo
    Participant
    Post count: 3

    Thanks for your help Ammar !
    I’ll try what you suggested and tell you what happens.

    Ammar. S
    Keymaster
    Post count: 2234

    Sure thing 🙂

    Maksvzw
    Participant
    Post count: 4

    Same issue here when i have try to update to avada 6.0.1
    i think its a cloudflare error 504.
    The solution was to delete the avada theme folder in FTP and upload manualy the version 6.0.1.
    Update core and builder was working fine on backoffice after that.

    Julien_Kmeo
    Participant
    Post count: 3

    Thanks for the tips Marksvzw!

    For the moment I downgraded back to 5.9 but I will try again soon.

    At this moment do you think I could just rename my Avada folder and upload the version 6.0.1 by FTP ?

    All my setting will stay the same I guess ?

    Maksvzw
    Participant
    Post count: 4

    Hello Julien,
    Yes just delete or rename the theme folder and upload the new version.
    Your setting stay if you have use a child theme.
    But always make a complete backup before update anything.

    Ammar. S
    Keymaster
    Post count: 2234

    Hello @Maksvzw

    Thanks for helping out fellow community member 🙂
    @Jullien

    Replacing the theme folder has no effect on your settings as everything is saved inside the database and not the theme files folder, however its always a good idea to create a proper backup of your site and theme options as mentioned here => https://theme-fusion.com/documentation/avada/install-update/backing-site-theme-options/

    Thanks

    -Ammar

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.