Avada Forums Community Forum Instagram Avada Element not loading

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 41 total)
  • Author
    Posts
  • Silver812
    Participant
    Post count: 2

    I followed the steps over this link

    – Connected the Instagram account to Avada
    – Added the element to my website
    – Fail to load!

    Every time the website reloads I can see the 3 dots animations as if the element is trying to load the pictures, but it just stops after a few seconds and then nothing. “All items displayed” appears briefly and then empty space where the pictures should be in.

    I tried to reconnect the account but it does not seem to do anything.

    The “follow” button works correctly though.

    What can I do?

    • This topic was modified 2 months ago by Silver812. Reason: link didn't work
    • This topic was modified 2 months ago by Silver812. Reason: Added more info
    • This topic was modified 2 months ago by Silver812.
    Silver812
    Participant
    Post count: 2

    UPDATE: It’s probably an API problem at Meta’s side. Facebook Avada element does not work either.

    Ammar. S
    Keymaster
    Post count: 2421

    Hello There

    Yes, our developers are currently in communication with them, appears to be a problem on their end, as soon as we have a word this will be taken care of.

    Thanks

    -Ammar

    conspiredminds
    Participant
    Post count: 8

    Any updates on this?

    Been facing the same issue.

    chiemsee_rocks
    Participant
    Post count: 1

    Same problem here.

    Is there any workaround?

    quickdrawdesign
    Participant
    Post count: 4

    Have the same issue, any word on this?

    Ammar. S
    Keymaster
    Post count: 2421

    Hi,

    We are currently investigating this. The problem appears to be on the meta API side, but trying to get in contact with them regarding that is proving difficult.

    Thanks

    october17media
    Participant
    Post count: 1

    Also looking to resolve this.

    Dom
    Participant
    Post count: 1

    I’m also looking for a fix to this.

    Michael
    Keymaster
    Post count: 715

    Hi @bluen & @october17media

    We are still awaiting assistance from FB, and as soon as we can report on progress or the resolution of the issue at hand, we will do so.

    Thank you kindly

    conspiredminds
    Participant
    Post count: 8

    leaving a comment so I’m notified of further progress.
    Checking each day interrupts my workflow.

    For others facing this issue:
    I’ve been using Smash Balloon Instagram Feed for my clients while we wait for a fix on this.
    I’d recommend using it only for the time being, extra/unnecessary plugins are bad for website speed/optimization.

    Will switch back to the Avada IG feed once it’s fixed.

    fatihyoruk
    Participant
    Post count: 1

    The same problem started for me with the 7.8.2 update. Could it be that the problem is not just about the meta APIs?

    Jad Lam
    Participant
    Post count: 1

    Same issue here.

    V: 7.8.2

    udpride
    Participant
    Post count: 3

    Same for me with 7.8.2. Nothing is loading. Reset cache, and decoupled/recoupled the Instagram connection in Avada Admin. No dice. Getting similar issues w/Facebook – though Facebook will load the Facebook header.

    May do a Smash Balloon as a temporary fix as well.

    • This reply was modified 1 month ago by udpride.
    Michael
    Keymaster
    Post count: 715

    Hi @conspiredminds @fatihyoruk @palgeeks @udpride

    We are still awaiting assistance from FB, and as soon as we can report on the progress or the resolution of the issue at hand, we will do so.

    Thank you kindly

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 41 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.